Route Vierdaagse Nijmegen vrijdag
- De dag van Cuijk 2013

Parkoers dag 4

De laatste dag van de 4daagse is traditiegetrouw de dag van de Gladiolen en van de glorieuze intocht op de Via Gladiola. De wandelaars krijgen de gladiolen aangereikt als teken van kracht en overwinning.

Maar voor het zover is wordt eerst na een stuk door de stad St. Walrick aangedaan. Vanuit St. Walrick gaat het dan naar Overasselt, alwaar de 30 km zich reeds naar Malden begeeft en de 40 km burgers zich opmaakt voor de tocht naar Beers.

De 50 km en 40 km militairen gaan via Grave en Gassel ook naar Beers. Direct na Beers maakt de 50 km nog een rondje, om dan tezamen met de 40 km burgers en 40 km militairen in Cuijk, de vierde grote etappeplaats, aan te komen.

Men vervolgt de weg via Mook en Molenhoek naar Malden, alwaar alle routes zich samenvoegen.

In Malden maken alle deelnemers zich op voor de finale van de Vierdaagse, de glorieuze intocht in Nijmegen over de Via Gladiola, zoals vandaag de St. Annastraat genoemd wordt.

De route in Nijmegen loopt vanuit Malden via de Sint Annastraat (Via Gladiola), Keizer Karelplein, Oranjesingel, Prins Bernardstraat, en dan voor de laatste keer de aankomst op de Wedren en het Julianplein. De Wedren en het Julianplein zijn vandaag alleen toegankelijk voor Vierdaagselopers.

Grotere routekaart

Bron: Het Kadaster heeft de kaarten gemaakt met software van Esri Nederland.

De Nijmeegse Vierdaagse Afstandsmarsen vinden plaats van dinsdag 15 juli t/m vrijdag 18 juli 2014.