De intocht van de Vierdaagse wandelaars op de Via Gladiola, zoals de Sint Annastraat dan wordt genoemd, vindt plaats op vrijdag 24 juli. De wandelaars worden op fenomenale wijze ingehaald door de vele toeschouwers die langs de Sint Annastraat staan. Volgens de traditie krijgt men gladiolen als bewijs van kracht en overwinning.

Intocht Vierdaagse Nijmegen

De intocht van de wandelaars duurt ongeveer van 11 uur ’s ochtends tot einde middag. De eerste wandelaar was vorig jaar al rond 9.10 uur over de Via Gladiola (rolstoeler Bennie Bouwhuis). De aanvangstijd en eindtijd is dan ook afhankelijk van waar je langs het parcours staat.

Wil je naar Nijmegen komen, kijk dan op verkeersinformatie voor actueel verkeersnieuws en op Vierdaagse weer voor de weersverwachting en buienradar.

Interessant: Waarom heet de Sint Annastraat vandaag Via Gladiola?

FEESTELIJKE 4DAAGSE PARADE

Dit jaar worden de Vierdaagse supporters langs het parcours op de Via Gladiola weer getrakteerd op een feestelijke promotieparade. Een combinatie van commerciële promotieteams, lopende orkesten en straatartiesten zullen de 4daagse lopers dan vooraf gaan.

De tocht stroomt rond 10 uur vanaf de Erasmuslaan in op de Sint Annastraat, en gaat over de Via Gladiola, het Keizer Karelplein en de Oranjesingel naar de Wedren. Daar eindigt de promotieparade rond 13 uur.

4daagse wandelaar en toeschouwer tijdens de intocht

INTOCHT VANAF EEN TRIBUNE

Op het einde van het parcours staan tribunes waarvoor kaarten te koop zijn. Hier kun je als toeschouwer zittend de intocht bekijken. De tribunes staan op het Keizer Karelplein, aan de Oranjesingel en de Prins Bernardstraat. Indien je kaarten wil kopen klik je op Vierdaagse kaarten.

FINISH

De finish voor de Vierdaagselopers vindt plaats op de Wedren dat op vrijdag uitsluitend toegankelijk is voor lopers. Familie en vrienden kunnen hun helden dan treffen op het nabij gelegen Meet & Greet terrein. ‘Meet & Greet’ bevindt zich op de Oranjesingel in de buurt van de Van Schevichavenstraat (alleen op vrijdag).